Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Hiquni bërthamat qershive pa i prerë përgjysmë.
2.Verini në një tenxhere së bashku me sheqerin dhe 150 ml ujë.
3.Ngrohini në zjarr të ngadaltë, derisa të tretet sheqeri dhe qershitë të jenë zbutur.
4.Më pas hiqini nga zjarri dhe hidhini qershitë, me gjithë lëngun e përfituar, në një shishe të madhe.
5.Shtoni sasinë e vodkës së rekomanduar dhe përziejeni mirë.
6.Lëreni shishen për 4 javë në frigorifer në pozicion të shtrirë.
7.Nëse dëshironi që vodka juaj të jetë akull e ftohtë futeni për pak kohë në ngrirje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment