Ja si të përgatisni në shtëpi një sallatë kapriçoze
100 gr karrota
100 gr rrepa të kuqe
50 gr djath i butë
100 gr speca të kuq
50 gr proshutë e pjekur
200 ml majonezë
1 lugë mustardë
1 lugë uthull molle
Kripë
1.Presim në fije të holla perimet e lara dhe të pastruara.
2.I vendosim në një tas dhe i shtojmë kripën dhe uthullën e mollës duke i përzierë mirë.
3.Në të njëjtën mënyrë presim edhe djathin dhe proshutën dhe i shtojmë tek perimet.
4.Në fund shtojmë majonezën dhe mustardën duke i përzierë mirë deri sa perimet të mbushen me salcë.
5.E vendosim sallaten kapriçoze për të paktën 1 orë në frigorifer deri sa shijet të bashkohen me njëra -tjetrën, dhe me pas e servirim në një pjatë të shtruar me gjethe sallate jeshile.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment