Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 350 °C.
2.Në një tas të vogël, përzieni piper, salcë makaronash dhe djathë mocarela.
3.Në një sipërfaqe të lehtë të lyer me miell, ndani brumin në katër pjesë.
4.Rrotullojeni çdo copë brumi dhe mbusheni me sallam pepperoni.
5.Sipër lyejeni me vezë dhe vendoseni në një fletë pjekje të lyer.
6.Me një furçë lyejeni mirë brumin nga sipër dhe shtoni sipër djathë parmixhani dhe erëza italiane.
7.Piqini 20-25 minuta ose deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment