Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kalconet me rikota janë një recetë me origjinë pulieze që me kalimin e kohës ka pasur ndryshime të shumta. Madje disa preferojnë ta kombinojnë edhe me ragu ose salcë domatesh. Gjëja më themelore në këtë pjatë është thjeshtësia e saj në përgatitje dhe ushqyerja që garanton.
Zini brumin me ujë të vakët, vezët, vajin e kripën dhe formoni një top. Më pas lëreni mënjanë dhe filloni të përgatisni mbushjen duke i grirë qepët dhe duke i skuqur në pak vaj. Shtojuni nga pak ujë e kripë pak nga pak derisa të zbuten mirë. Hiqini nga zjarri dhe lërini mënjanë.
Punoni rikotën me sheqerin dhe shtoni qepët e skuqura së bashku me 4 vezët. Ndani masën në dy pjesë, ku njëra të jetë më e madhe se tjetra dhe këtë të fundit hapeni me një petëz mbi banakun e spërkatur me miell.
Vendoseni petën në një tepsi të lyer me vaj dhe të spërkatur me miell. Shtroni qepët dhe përbërjen me rikota. Mbulojeni me petën tjetër duke i mbyllur mirë anët.
Lyejeni sipërfaqen me pak vaj dhe një vezë të rrahur me sheqer.
Piqeni në furrë të ngrohur në 200 gradë për 30 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment