Shëndet

Mbani shënim: 3 hapa për të rritur metabolizmin tuaj...

Ka shumë mënyra të ndryshme për të rritur metabolizmin, por nëse jeni duke u përpjekur të humbni peshë, disa metoda funksionojnë më mirë se të tjerat. Pse? Për shkak se disa truke të metabolizmit në të vërtetë shkaktojnë shtim...

Si të ndërtojmë vetë një dietë të ekuilibruar ushqimore

Piramidat ushqimore janë zhvilluar për të ndihmuar njerëzit të ndërtojnë një dietë të ekuilibruar dhe të larmishme duke ndjekur grupet e ushqimit (nivelet e piramidës) dhe duke i konsumuar ato në përmasat e duhura (madhësia e niveleve, nga poshtë...

Çfarë e shkakton humbjen e nuhatjes?

Njerëzit shpesh e marrin si të mirëqenë aftësinë e nuhatjes, por njerëzit me një nuhatje të zbehur ose që e kanë humbur këtë ndjenjë e dinë plotësisht që kjo aftësi lidhet me cilësinë e tyre të përgjithshme të jetës....

Për kocka të forta deri në pleqëri, konsumoni këto...

Kockat  kërkojnë një shumëllojshmëri të ushqyesve  përfshirë kalcium, kalium, magnez dhe vitamina C, D dhe K  për të ruajtur fuqinë dhe densitetin e tyre me kalimin e kohës. Këto 7 ushqime janë burime të mëdha natyrore: 1.Ushqime e gjelbërta...

12 arsye pse duhet të pini një gotë me...

E ngjashme kaq shumë me limonin, por me disa veçori të tjera specifike në organizmin tonë. Lime ka përmasa më të vogla dhe vjen me një ngjyrë jeshile. Fatmirësisht mund të gjendet kollaj edhe në tregun tonë. Pse duhet...

Orët e tëra para kompjuterit ju lodhin sytë? Ja...

Mënyra jonë e jetesës, orët e tëra para kompjuterit, tymi i duhanit dhe smogu janë disa ndër faktorët kryesorë të cilët dëmtojnë shikimin tonë. Por nëse tregohemi të kujdesshëm dhe ndjekim një dietë ushqimore të shëndetshme sytë tanë do...

6 ushqimet që reduktojnë rrezikun nga e të prekurit...

Ekzema është një gjendje ku pjesë të caktuara të lëkurës përflaken, bëhen të kuqe, çahen dhe ju kruhen. Ushqimet që konsiderohen miqësore me ekzemën mund të shkaktojnë “ndezje” tek ata që janë alergjikë ndaj tyre. Çfarë ushqimesh rekomandohen:  Salmoni...

E pabesueshme se si organizmi rifiton energjitë e humbura...

Shumë nga në kanë një punë të lodhshme fizike dhe kanë nevojë të jenë gjithmonë plot energji. Për këtë duhet ushqim i mirë, me proteina dhe kaloritë e duhura që trupi të rikuperojë shpejt energjimë që humbet gjatë punës....

Një mëngjes plot energji me avokado dhe salmon

1.Grini lëkurën e limes dhe vendoseni në një enë.2.Grini barin e qepës dhe lëreni mënjanë.3.Ndani përgjysmë avokadot, hiquni bërthamat, prituni tulin me anë të një thike dhe hiquani me anë të një luge.4.Mbi çdo gjysmë avokado vendosni një fetë...