Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ideale për t’u shoqëruar me një kapuçino në mëngjes ose me çajin e pasdites, keku me jogurt dhe vnailje do t’ju mrekullojë me butësinë e tij dhe aromën e vaniljes. Në vend të gjalpit, në këtë recetë do të përdorim vajin e lulediellit.
Rrihni vezët dhe sheqerin.
Shtoni vajin e lulediellit, jogurtin dhe vazhdoni t’i përzieni derisa të merrni një përbërje të butë dhe homogjene.
Shtoni miellin, më pas pluhurin pjekës e vaniljen. Shtoni brumin në një tepsi të lyer me vaj luledielli dhe të pudrosur me miell. Piqeni në furrë për 20 minuta në 180 gradë.
Alternativa:
Për një variant të shijshëm mund të shtojmë disa copëza çokollate tek brumi.
Për një variant me fruta mund të përdorim jogurt me fruta dh eta dekorojmë kekun me fruta të freskëta.
Për një variant më të shijshëm gjithashtu mund të shtojmë kakao të hidhur tek një pjesë e brumit dhe të marrim një efekt bikolor.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment