Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.
2.Spërkatni një tigan katror me llak pjekje jo ngjitës.
3.Në një tas të madh, përzieni së bashku të gjithë përbërësit e thatë (miell, sheqer, kakao për pjekje dhe sodë buke).
4.Në një tas të veçantë, hidhni së bashku ujë, majonezë, ekstrakt vanilje dhe kafe.
5.Ngadalë shtoni përzierjen e lëngshme në përbërësit e thatë.
6.Përzijini derisa të bashkohet masa e brumit.
7.Hidheni në enën e përgatitur për pjekje.
8.Piqeni për rreth 30-35 minuta (derisa një kruese dhëmbësh e futur të dalë e pastër).
9.Pasi torta të ketë mbaruar, filloni të përgatitni kremin.
10.Në një tenxhere mesatare, në nxehtësi mesatare, bashkoni sheqerin kafe dhe gjalpin dhe gatuajeni deri sa të flluskojë. Sigurohuni që ta përzieni vazhdimisht që të mos digjet.
11.Fikni zjarrin dhe përzieni qumështin.
12.Pastaj gradualisht shtoni sheqer pluhur dhe përzijeni lehtë sa masa të bëhet kremoze.
13.Hidheni sipër tortës dhe lërëni kremin të ngrijë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento