Sugjerojmë:

Kek me majonezë dhe kakao, një mrekulli e kuzhinës!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
420
Për tortën:
2 gota miell
1 filxhan sheqer
4 lugë kakao të pjekur pa sheqer
2 lugë sodë buke
1 gotë ujë
1 filxhan majonezë
1 lugë ekstrakt vanilje
3 lugë kafe e zierë e zezë
Për kremin:
1/2 filxhan sheqer kaf të paketuar
1/4 filxhan gjalpë
2 lugë qumësht
2 gota sheqer pluhur

1.Ngroheni furrën në 180 gradë C.

2.Spërkatni një tigan katror me llak pjekje jo ngjitës.

3.Në një tas të madh, përzieni së bashku të gjithë përbërësit e thatë (miell, sheqer, kakao për pjekje dhe sodë buke).

4.Në një tas të veçantë, hidhni së bashku ujë, majonezë, ekstrakt vanilje dhe kafe.

5.Ngadalë shtoni përzierjen e lëngshme në përbërësit e thatë.

6.Përzijini derisa të bashkohet masa e brumit.

7.Hidheni në enën e përgatitur për pjekje.

8.Piqeni për rreth 30-35 minuta (derisa një kruese dhëmbësh e futur të dalë e pastër).

9.Pasi torta të ketë mbaruar, filloni të përgatitni kremin.

10.Në një tenxhere mesatare, në nxehtësi mesatare, bashkoni sheqerin kafe dhe gjalpin dhe gatuajeni deri sa të flluskojë. Sigurohuni që ta përzieni vazhdimisht që të mos digjet.

11.Fikni zjarrin dhe përzieni qumështin.

12.Pastaj gradualisht shtoni sheqer pluhur dhe përzijeni lehtë sa masa të bëhet kremoze.

13.Hidheni sipër tortës dhe lërëni kremin të ngrijë.

Komento