Sugjerojmë:

Kërpudha të mbushura kapreze që do t’ju bëjnë të lëpini gishtat

3 lugë gjelle vaj ulliri extra i virgjër
1 thelpi hudhër e grirë
½ luge çai kripë
½ kupë me perla mocarela të kulluara dhe të thara
4 kërpudha të mëdha portobello të pastruara, me bishtin dhe pjesën e brendshme të hequr
1 kupë me pomodorini të ndara në gjysmë
2 lugë çaji uthull balsamike
½ kupe borizlok të freskët të grirë
½ luge çaji piper

1.Ngrohni furrën në 200 grëdë Celcius

2.Përzieni së bashku 2 lugë gjelle vaj, hudhrën, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper në një tas të vogël. Me një furçë kuzhine, shpërndajeni këtë përzierje tek kërpudhat.

3.Vendosini kërpudhat në një tavë me letër kuzhine dhe lërini të piqen për rreth 10 minuta, derisa të zbuten.

4.Në një tas mesatar, përzieni pomodorinit, perlat e mozzarella-s, borzilokun, ¼ lugë çaji kripë, ¼ lugë çaji piper dhe 1 lugë gjelle vaj.

5.Pasi të keni nxjerrë nga furra kërpudhat, mbushini me përzierjen që përgatitët. Lërini të piqen derisa mocarela të ketë shkrirë për rreth 12-15 minuta.

6.Spërkatni secilën kërpudhë me uthull balsamike.

Lini një koment