Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas të vogël kombinoni kosin, qepën e njomë, lëngun e limonit, mustardë, pak kripë, piper dhe i përzieni mirë. I lini në frigorifer për pak minuta.
2.Pasi të keni zierë mirë vezët, i ftohni me ujë, i qëroni me kujdes dhe i prisni në copa të vogla.
3.I shtoni në një tas të madh dhe tani i shtoni sipër salcën që përgatitët më parë.
4.I përzieni me kujdes të gjitha bashkë dhe sallata është gati për t’u shijuar!
5.Nëse është nevoja mund t’i shtoni sërish pak kripë dhe piper.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment