Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, përzieni së bashku qumështin, të kuqet e vezëve dhe vanilje.
Shtoni miell, sheqer, kripë dhe gjalpë të shkrirë derisa të përzihet mirë.
Nxehni tiganin e krepave mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni rreth 1/4 e brumit në tigan dhe përhapeni në skaje.
Kur formohen flluska në majë dhe skajet janë të thata, rrotullojeni krepin nga ana tjetër dhe lereni të piqet deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Përsëriteni procesin dhe me pjesën e mbetur të brumit.
Pastaj mbusheni me kremin ose frutat tuaja të preferuara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment