Sugjerojmë:

Kungujt e sezonit shfrytëzojini për një lazanjë super të shijshme

1 lugë vaj ulliri ekstra i virgjer
1 qepë të madhe, e copëtuar
1 lugë çaji spec djegës
1 kuti koncentrat viçi
2 filxhanë djathë Monterey Jack
3 kunguj jeshilë të mëdhenj,, të prera hollë
1/2 filxhan salcë kosi
1/3 filxhan salcë
2 filxhanë djathë çedar
1 vezë
1 lugë çaji qimnon
3/4 filxhan gjizë
Kripë , Piper i zi
Majdanoz i freskët, për garniturë

1.Ngroheni furrën në 350ºC

2.Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, hidhni vajin të ngrohet.

3.Shtoni qepët dhe gatuajeni deri sa të zbutet 5 minuta.

4.Shtoni qimnon, spec djegës, kripë dhe piper.

5.Shto koncentrat viçi dhe gatuajeni deri sa nuk është më rozë, 8 minuta.

6.Në një tas të vogël, hidhni së bashku gjizë, salcë kosi dhe vezë. Shtoni kripë dhe piper.

7.Në një pjatë të madhe pjekje ose tavë, përhapni një shtresë të hollë salce.

8.Shtroni sipër një shtresë me kungull të njomë, përzierjen me salcë kosi, koncentrat viçi, çedar dhe Monterey Jack.

9.Përsëriteni derisa të përdoren të gjithë përbërësit, duke përfunduar me një petë kungulli të njomë.

10.Piqeni derisa petët janë zbutur dhe djathi është bërë flluska, 25 minuta.

11.Sipër hidhni salcë kosi dhe majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment