Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Merrni një tenxhere me ujë dhe vijeni në zjarr që të valojë.
2.Pasi të ketë valuar hidhin makaronat dhe kripën.
3.Gjatë kohës që makaronat zihen, pritini hudhrat dhe majdanozin hollë.
4.Në një tigan hidhni vaj ulliri dhe pasi të jetë nxehur shtoni hudhrat dhe farat e specit të kuq.
5.Pasi pastat të jenë gati, shtojini në tigan, por mos harroni të shtoni edhe pak nga uji i tyre.
6.Shtoni lëngun e limonit, majdanozin dhe trazojini mirë.
7.Në varësi të preferencës mund të shtoni kripë dhe pipër.
8.Preferohen të shërbehen të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment