Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni furrën në 220 gradë C.
2.Hiqni gjethet nga lulelakra dhe hiqni bazën.
3.Priteni lulelakrën në gjysmë, pastaj në katër feta.
4.Vendosni këto në një tavë pjekjeje, lyejini me vaj dhe shtoni piper.
5.Mbulojeni mirë tavën e pjekjes me fletë metalike dhe gatuajeni për 12 minuta.
6.Hiqini nga furra, hiqni fletën metalike dhe ulni nxehtësinë në 180 gradë C.
7.Piqeni deri sa lulelakra të marrë ngjyrë të artë.
8.Vendosni pak djathë taleggio, një fetë me proshutë dhe një lugë krem në çdo copë lulelakër.
9.Shtoni pak djathë gruyère, pastaj kthejeni në furrë.
10.Gatuajeni për 8 minuta ose derisa lulelakra të marrë ngjyrë të artë dhe djathi është shkrirë.
11.Pjesët e lulelakrës duhet të jenë tërësisht të buta.
12.Shërbejeni menjëherë me rukola.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment