Sugjerojmë:

Lulelakër në furrë me proshutë dhe djathë

1 lulelakër të madhe
125 gr djathë taleggio
75 gr djathë gruyère, i grirë
4 lugë çaji krem frashe
4 feta proshutë
Rukola
Vaj ulliri

1.Ngrohni furrën në 220 gradë C.

2.Hiqni gjethet nga lulelakra dhe hiqni bazën.

3.Priteni lulelakrën në gjysmë, pastaj në katër feta.

4.Vendosni këto në një tavë pjekjeje, lyejini me vaj dhe shtoni piper.

5.Mbulojeni mirë tavën e pjekjes me fletë metalike dhe gatuajeni për 12 minuta.

6.Hiqini nga furra, hiqni fletën metalike dhe ulni nxehtësinë në 180 gradë C.

7.Piqeni deri sa lulelakra të marrë ngjyrë të artë.

8.Vendosni pak djathë taleggio, një fetë me proshutë dhe një lugë krem në çdo copë lulelakër.

9.Shtoni pak djathë gruyère, pastaj kthejeni në furrë.

10.Gatuajeni për 8 minuta ose derisa lulelakra të marrë ngjyrë të artë dhe djathi është shkrirë.

11.Pjesët e lulelakrës duhet të jenë tërësisht të buta.

12.Shërbejeni menjëherë me rukola.

Lini një koment