Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Nxehni vajin në një tigan të madh dhe gatuani qepën për 8-10 minuta derisa të fillojë të karamelizohet.
2.Shtoni hudhrën në 2 minutat e fundit të kohës së gatimit.
3.Në një enë hidhni perimet e pjekura, domatet, kaperin dhe rrush të thatë.
4.Përzijini mirë dhe lërini të zihen për 10 minuta ose derisa të keni një salcë.
5.Ndërkohë zieni makaronat në ujë të vluar më parë.
6.Pasi makaronat të jenë zier ruani pak nga uji i tyre dhe shtojuni salcën e përgatitur më herët.
7.Nëse ka nevojë shtoni pak nga uji i rezervuar dhe shërbejini makaronat me parmixhano dhe borzilok sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento