Makarona me domate të pjekura, një nga recetat klasike të verës

Ingredientët

  • Llak gatimi
  • 5 domate qershi të prerë në feta
  • 2 lugë miell orizi
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 4 filxhanë lëng pule
  • 3 gota qumësht me yndyrë të ulët
  • 3/4 lugë çaji kripë
  • 3/4 lugë çaji mustardë
  • 1 kuti oriz kaf
  • 1/2 kuti artiçokë
  • 6 copa djathë çedar
  • 3 copa djathë fontina
  • Djathë i grirë rreth 10 lugë
  • 1/2 lugë çaji piper i zi

Udhëzimet

1

Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim.

2

Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.

3

Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.

4

Lërini të piqen 8 - 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë.

5

Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë.

6

Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.

7

Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare.

8

Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort.

9

Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë.

10

Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh.

11

Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta.

12

Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet.

13

Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper.

14

Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave.

15

Shtoni 4 lugë parmixhano.

16

Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.

Lini një koment