Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.
2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.
3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose derisa domatet të marrin ngjyrë kafe të lehtë.
4.Transferojini domatet në një pjatë dhe lerini menjanë.
5.Kombinoje miellin dhe gjalpin në një tas deri në formën e një paste.Vendosni një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
6.Shtoni lëngun e pulës, 2 gota qumësht, kripë dhe mustardë dhe përzijeni fort. Shtoni makaronat në tenxhere dhe lerini të valojnë.
7.Gatuajini 12 minuta ose derisa makaronat të jenë bërë duke i nxitur shpesh.
8.Shtoni1 filxhan qumësht dhe artiçoken dhe gatuajeni 2 minuta. Shtoni pastat e ziera me gjalpë dhe nxiteni vazhdimisht sa të trashet.
9.Hiqeni nga nxehtësia, shtoni djathin çedar, fontina, 6 lugë parmixhano dhe piper.
10.Organizoni fetat e domates të pjekura në krye të makaronave. Shtoni 4 lugë parmixhano.
11.Lereni 2 minuta ose derisa djathi fillon të marrë ngjyrë kafe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment