Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Zieni makaronat. Ndërsa makaronat janë duke zierë, hiqni një filxhan ujë makaronash për salcën.
Ndërsa makaronat janë duke zierë, shtoni të gjithë përbërësit e pestos në blender.
Mos harroni të hiqni rreth 1/4 e gjetheve të lakrës për t’i shtuar më vonë.
Përzijini përbërësit 2-3 minuta për të bërë salcën e pestos.
Kur të bëhen makaronat, kullojeni dhe shtojini në një enë të madhe përzierjeje.
Prisni imët gjethet e mbetura të lakrës jeshile. Shtojini në tasin e makaronave dhe hidhni atje gjethet e copëtuara.
Shtoni 1/2 filxhan salcë në makarona dhe hidhni kripë për shije sipas dëshirës.
Prisni imët arrat.
Shërbejeni makaronat në enë dhe sipër shtoni parmixhanon dhe arrat e copëtuara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento