Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kavardisim qepën e grirë shumë hollë në vaj ulliri në zjarr mesatar për 2-3 minuta duke e përzierë shpesh.
Shtojmë karkalecat e qëruar, salmonin e prerë në copa dhe i perziejmë mirë.
Shtojmë veren e bardhë, ngremë zjarrin në maksimum dhe e lemë derisa alkooli i verës të ketë avulluar plotësisht.
Shtojmë panën, salcën e domateve dhe e gatuajmë të gjithë masën në zjarr mesatar derisa të bëhet një masë.
Në fund, shtojmë edhe majdanozin e grirë hollë.
Ndërkohe kemi zjerë makaronat në ujë me kripë dhe i kullojmë.
I hedhim makaronat e kulluara tek salca e përgatitur, i perziejmë mirë dhe i shëbejmë në pjata.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment