Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere vendosni ujin për të valuar.
2.Pasi uji të ketë valuar vendosni brokolin për të zierë.
3.Pasi të zihet merreni kullojeni dhe kalojeni në blender, duke i shtuar edhe djathin parmixhano.
4.Pasi të jetë krijuar një masë shtoni kripën, piperin, majdanozin dhe vajin e ullirit. I trazoni mirë dhe kështu sapo përgatitët një salcë.
5.Gjatë kësaj kohe vini makaronat të ziejnë.
6.Merrni salcën e përgatitur dhe vendoseni në një enë të thellë.
7.Sipër i shtoni makaronat e ziera më parë..
8.Pasi ti keni përzier mirë,shërbejini në një pjatë dhe sipër i shtoni pak djathë të grirë parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment