Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.
2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.
3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.
4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë dhe piper.
5.Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë.
6.Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat.I përziejmë derisa të pinë lëngun.
7.Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates.
8.E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam.
9.Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë.
10.I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment