Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
2.Futeni mishin të skuqe deri sa të marrë ngjyrë të artë.
3.Hidhni qepët e kuqe të grira në një tenxhere.
4.Shtoni mishin e derrit , mbulojeni me kapak dhe lereni të gatuhet për disa minuta.
5.Bëni salcën: Në një tigan të vogël kombinoni ujë, sheqer, uthull balsamike, salcë soje dhe hudhër.
6.Shtoni kripë dhe piper dhe përzijini për të kombinuar.
7.Gjatë minutave të fundit të gatimit të mishit shtoni salcën dhe lereni të gatuhet.
8.Priteni mishin në feta dhe shërbejeni me perime të pjekura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment