Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper dhe shtojeni në tigan.
3.Gatuajeni derisa të skuqet rreth 3 minuta për secilën anë.
4.Hiqeni dhe vendoseni në një pjatë dhe mbulojeni të qëndrojë ngrohtë.
5.Fshijeni tiganin dhe ngrohni edhe 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.
6.Shtoni misrin, qepën e kuqe dhe 1/2 lugë çaji kripë.
7.Gatuajini pa nxitje, derisa misri të fillojë të skuqet, rreth 3 minuta.
8.Përzijini dhe vazhdoni gatimin rreth 2 minuta të tjera.
9.Shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe specin e kuq dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 30 sekonda.
10.Përzjeni 2 lugë uthull dhe mjaltë dhe hiqeni nga nxehtësia.
11.Kombinoni rukolën dhe 2 lugë të mbetura vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle uthull në një tas të madh.
12.Marinojini me kripë dhe piper dhe hidhni mishin e derrit dhe rukolën midis pjatave.
13.Llokoçiseni borzilokun në përzierjen e misrit dhe shtojeni sipër mishit.
14.Pjatat janë gati të shërbehen, ju bëftë mirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment