Sugjerojmë:

Mish derri me rukola dhe misër, për drekën tuaj plot proteina

1/4 filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
4 copa mish derri me kocka
Kripë dhe piper
3 gota misri të ngrirë
3 thelpi hudhër, të prerë hollë
1 qepë e kuqe, e prerë hollë
1/4 - 1/2 lugë çaji piper i kuq
3 lugë uthull të bardhë balsamike
2 lugë mjaltë
8 gota rukola
1 filxhan borzilok i grirë i freskët

1.Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

2.Marinoni mishin e derrit me kripë dhe piper dhe shtojeni në tigan.

3.Gatuajeni derisa të skuqet rreth 3 minuta për secilën anë.

4.Hiqeni dhe vendoseni në një pjatë dhe mbulojeni të qëndrojë ngrohtë.

5.Fshijeni tiganin dhe ngrohni edhe 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare.

6.Shtoni misrin, qepën e kuqe dhe 1/2 lugë çaji kripë.

7.Gatuajini pa nxitje, derisa misri të fillojë të skuqet, rreth 3 minuta.

8.Përzijini dhe vazhdoni gatimin rreth 2 minuta të tjera.

9.Shtoni thelpinjtë e hudhrës dhe specin e kuq dhe gatuajini derisa të zbuten, rreth 30 sekonda.

10.Përzjeni 2 lugë uthull dhe mjaltë dhe hiqeni nga nxehtësia.

11.Kombinoni rukolën dhe 2 lugë të mbetura vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle uthull në një tas të madh.

12.Marinojini me kripë dhe piper dhe hidhni mishin e derrit dhe rukolën midis pjatave.

13.Llokoçiseni borzilokun në përzierjen e misrit dhe shtojeni sipër mishit.

14.Pjatat janë gati të shërbehen, ju bëftë mirë.

Lini një koment