Sugjerojmë:

Mish pule me brokoli dhe karrota për një vakt plot shije!

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
260
1 lugë gjelle gjalpë ose margarinë
4 gjysmat e gjoksit të pulës pa lëkurë
½ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper, nëse dëshironi
¾ ujë filxhan
1 tas lëng mishi pule
1 qese perime të ngrira (patate, brokoli, karota, misra dhe shirita speci të kuq)
1 kavanoz kërpudha të prera, të kulluara
Qepë të freskëta ose majdanoz të copëtuar, nëse dëshironi

1.Shkrini gjalpin në tigan jo ngjitës në nxehtësi mesatare.

2.Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.

3.Gatuajeni pulën në gjalpë 15 – 20 minuta, duke e kthyer një herë, derisa lëngu të mos jetë më rozë kur të priten qendrat e copave më të trasha. Hiqni pulën nga tigani dhe ngroheni.

4.Përzieni ujë me lëng mishi në tas të vogël dhe derdheni në të njëjtin tigan.

5.Shtoni perimet dhe kërpudhat e  ngrira.

6.Lereni të vlojë dhe të zihet deri sa perimet të jenë plotësisht të ziera.

7.Shtoni mishin e pulës dhe ziejini rreth 2 minuta ose derisa pula të jetë e zier.

8. Shërbejeni përzierjen e perimeve dhe lëngut të mishit të pulës me pak majdanoz ose qepë.

Komento