Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një pjatë e dytë e shijshme, ëmbël dhe me aromë erëzash, ideale për t’u shoqëruar me oriz të bardhë basmati, shumë e lehtë dhe ekonomike, perfekte për çdo vakt. Mishi i viçit me presh dhe mollë është i thjeshtë për t’u përgatitur, pjatë tipike orientale dhe ka shumë sukses në tryezë.
Ngrohni 30 gr gjalpë dhe pak vaj në një tigan, së bashku me një lugë curry dhe skuqni mishin e viçit të cilin e keni kaluar në miell. Më pas hiqeni dhe shtoni preshin e prerë në feta dhe mollën e qëruar e të prerë në kubikë.
Skuqini për 5-7 minuta, shtoni përsëri mishin, shtoni përsëri pak curry dhe lërini të gatuhen derisa mishi të zbutet. Shtoni kripë e piper dhe 150 jogurt si dhe një domate të prerë ose disa pomodorini sipas dëshirës.
Vazhdoni gatimin edhe për dy minuta dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment