Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas, përzieni mirë sheqerin, arrat, rrushin, gjalpin, kanellën dhe karafilin, derisa të bëhet një masë e qëndrueshme.
Prisni rreth 1 cm nga maja e mollëve, deri në fundin e bishtit të tyre.
Me një lugë, gërryeni zemrën e mollëve për të hequr farat dhe krijuar një vrimë, por pa shkuar deri në fund të tyre, formoni vetëm një zgavër në zemër të mollëve.
Zgavrat e mollëve mbushini me 2 lugë nga përzierja e përgatitur në hapin 1, dhe pjesën e mbetur të përzierjes spërkateni sipër tyre.
Vendosini mollët me zgavrat lart në një tavë të thellë qelqi.
Spërkatini mollët me lëngun e portokallit dhe hidheni lëngun rreth mollëve.
Piqini mollët 30-40 minuta me 190 gradë, sipas zbutjes së dëshiruar të mollëve.
Lëngun e mbetur hidheni sipër mollëve dhe shërbejini të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment