Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Mollët në furrë përgatiten në pak kohë e hapa dhe janë ideale edhe për fëmijët.
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius ose 180 gradë me ventilim, zbrazni brendësinë e mollëve dhe bashkojini me rrushin, kanellën, arrat dhe sheqerin e kokosit në një tas.
Vendosini mollët në një tepsi dhe mbushini me përbërjen që krijuat.
Hidhni 6 lugë ujë në fundin e tepsisë, që mollët të mos digjen dhe piqini për gjysmë ore.
Më pas transferojini nëpër pjata dhe shërbejini me krem kokosi ose akullore.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment