Sugjerojmë:

Muffins me quinoa dhe kumbulla për një mëngjes të shijshëm!

1 1/4 filxhan miell për të gjitha qëllimet
1 filxhan miell gruri
1/3 filxhan quinoa e bardhë (e papërpunuar)
1 1/2 lugë pluhur pjekje
1 lugë kanellë
1/2 lugë xhenxhefil i bluar
1/2 lugë sode buke
½ lugë kripë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 filxhan kos i thjeshtë me yndyrë të plotë
½ filxhan gjalpë, i shkrirë
1/2 filxhan mjaltë
2 kumbulla, 1 të copëtuar dhe 1 të prera hollë

1.Ngroheni furrën në 200 ° C. Vendosni 18 gota muffins me letra.

2.Në një enë të madhe, tundni miell, quinoa, pluhur pjekje, kanellë, xhenxhefil, sodë buke dhe kripë.

3.Në enë mesatare, tundni vezët, kosin, gjalpin dhe mjaltin. Shtoni përzierjen e vezëve në përzierjen e miellit derisa të bashkohet dhe përzieni  kumbullën e copëtuar.

4.Ndani brumin midis gotave rreth 1/4 filxhan secila dhe sipër secilës hidhni disa feta kumbulle.

5.Piqni 15 – 20 minuta ose derisa kruejtësja e dhëmbëve të futur në qendrat e muffins  të dalë e pastër.

6.Servireni me mjalt nga sipër!

Lini një koment