Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxehni 3/4 filxhan sheqer dhe 1/2 filxhan ujë në një tenxhere të vogël në nxehtësi mesatare. Gatuajini dhe përzieni derisa sheqeri të tretet, rreth 2 minuta. Lëreni të ftohet.
Vendosni manaferrat dhe 2 lugë sheqer në një blender. Përziejeni derisa të jetë e njëtrajtshme.
Bashkoni shurupin e thjeshtë, manaferrat e përziera me 4 gota ujë të mbetur dhe lëngun e limonit. Vendosni një sitë me rrjetë të hollë mbi një gotë dhe hidhni limonadën në gotë. Shërbejeni mbi akull.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento