Sugjerojmë:

Një pjatë e parezistueshme: Rizoto me proshutë dhe kërpudha

1 lugë vaj ulliri
1 qepë, të copëtuar
8 copa proshutë me vija
250 gr kërpudha, të prera në feta
300 gr oriz për rizoto
1l lëng pule të nxehtë
Parmixhano të grirë, për servirje

1.Nxehni vajin në një tigan të thellë dhe gatuani qepën dhe proshutën për 5 minuta që të zbuten.

2.Shtoni kërpudhat dhe gatuajini për 5 minuta të tjera derisa të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre.

3.Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të gjitha lëngjet të thithen.

4.Shtoni lëngun, në të njëjtën kohë duke e trazuar mirë dhe duke pritur që shumica e lëngut të thithet para se të shtoni pjesën tjetër, do të duhen rreth 20 minuta që të shtohet gjithë lëngu me ngadalë.

5.Pasi orizi të jetë zier, provojeni për kripë dhe shërbejeni me parmixhano të integruar.

Lini një koment