Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni përbërësit e mbetur.
2.Për të mbledhur sallatën, përhapni copat e domates mbi një pjatë të madhe shërbimi. Kulloni qepët mirë, dhe shtroni sipër një të tretën e qepëve.
3.Shtoni gjysmën e domateve qershi, të ndjekur nga një shtresë e çdo shtese opsionale, e ndjekur nga një e treta tjetër e qepëve. Përfundoni me domatet e mbetura qershi, të ndjekura nga qepët e mbetura, dhe spërkatni borzilokun në të gjithë pjatën.
4.Hidhni vajin e ullirit mbi sallatë, pasuar nga uthulla balsamike. Shtoni kripë dhe piper të zi sipër. Shërbejeni menjëherë.
5.Kjo sallatë konsumohet më mirë brenda disa orësh, por sallata e mbetur mund të mbahet në frigorifer, e mbuluar, për 3 ditë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento