Sugjerojmë:

Një sallatë me domate është zgjidhja për drekën e sotme

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
5 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
109
½ filxhan qepë të kuqe të copëtuar
2 gota domate qershi, të përgjysmuara
1 kile domate shtesë të prera me madhësi të kafshimit
¼ filxhan borzilok të freskët
2 lugë vaj ulliri ekstra-virgjër
2 lugë uthull balsamike të trashë
1/2 lugë çaji kripë
Piper i zi i sapo bluar, per shije
Shtesa opsionale
1 kastravec persian, i prerë hollë
1 top mocarela të shqyer ose rreth 1 filxhan topa mini mocarela
1 avokado e pjekur, e prerë në feta ose e prerë në kubikë
Një grusht rukola

1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni përbërësit e mbetur.
2.Për të mbledhur sallatën, përhapni copat e domates mbi një pjatë të madhe shërbimi. Kulloni qepët mirë, dhe shtroni sipër një të tretën e qepëve.

3.Shtoni gjysmën e domateve qershi, të ndjekur nga një shtresë e çdo shtese opsionale, e ndjekur nga një e treta tjetër e qepëve. Përfundoni me domatet e mbetura qershi, të ndjekura nga qepët e mbetura, dhe spërkatni borzilokun në të gjithë pjatën.
4.Hidhni vajin e ullirit mbi sallatë, pasuar nga uthulla balsamike. Shtoni kripë dhe piper të zi sipër. Shërbejeni menjëherë.
5.Kjo sallatë konsumohet më mirë brenda disa orësh, por sallata e mbetur mund të mbahet në frigorifer, e mbuluar, për 3 ditë.

Komento