Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me ujë e kripë zieni patatet.
2.Pas 10 minutash i hiqni dhe i ftohni në një tas me ujë të ftohtë.
3.Pas disa minutash i qëroni dhe i prisni sipas dëshirës.
4.Në një tas bashkoni lëngun e limonit, vajin e ullirit, mustardën, hudhrën, kripë dhe piper.
5.I përzieni mirë. Tani shtoni patatet, qepën e njomë e prerë imët dhe majdanozin.
6.I përzieni mirë. Kjo sallatë mund të shijohet në çast apo pas disa minutash pasi e keni ruajtur në frigorifer!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment