Sugjerojmë:

Një supë e shëndetshme me patate dhe kërpudha është gjithmonë një super ide

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
315
1 lugë vaj
2 qepë të mëdha, të përgjysmuara dhe të prera hollë
20 gr kërpudha të thata porcini
3 lugë pluhur bujon perimesh
300 gr kërpudha gështenje, të copëtuara
3 thelpinj hudhre, te grira imet
300 g patate, në kubikë të imët
2 lugë trumzë të freskët
4 karota, në kubikë të imët
2 lugë majdanoz të copëtuar
8 lugë kos bio
55 gr copa arre

1.Nxehni vajin në një tigan të madh.

2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.

3.Ndërkohë, hidhni 1 – 2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojini.

4.Shtoni kërpudhat e freskëta dhe hudhrën në tigan me patate, trumzë dhe karota, dhe vazhdoni të skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.

5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.

6.Shtoni majdanozin dhe shumë spec.

7.Vendosini në tas dhe shërbejeni secilën pjesë të mbushur me 2 lugë kos dhe një të katërtën e arrave. Pjesa tjetër mund të ftohet dhe të shërbehet të nesërmen.

Komento