Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Nxehni vajin në një tigan të madh.
2.Vendosni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
3.Ndërkohë, hidhni 1 – 2 litra ujë të vluar mbi kërpudhat e thata dhe trazojini.
4.Shtoni kërpudhat e freskëta dhe hudhrën në tigan me patate, trumzë dhe karota, dhe vazhdoni të skuqni derisa kërpudhat të zbuten dhe të fillojnë të skuqen.
5.Hidhni kërpudhat e thata dhe lëngun, mbuloni tiganin dhe lëreni të ziejë për 20 minuta.
6.Shtoni majdanozin dhe shumë spec.
7.Vendosini në tas dhe shërbejeni secilën pjesë të mbushur me 2 lugë kos dhe një të katërtën e arrave. Pjesa tjetër mund të ftohet dhe të shërbehet të nesërmen.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento