Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Shtoni vaj ose gjalpë në tenxhere në nxehtësi mesatare.
Pas rreth një minute, shtoni qepë, hudhër, kripë dhe piper.
Lëreni të skuqet për 3 minuta.
Kthejeni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni misrin dhe specin jeshil.
Lëreni të skuqet 10 minuta, duke e trazuar shpesh.
Shtoni pjesën tjetër të përbërësve, përzieni së bashku dhe vendosini të zihen.
Ulni nxehtësinë dhe mbulojeni.
Ziej inipër 30 minuta, duke e përzier çdo 7-10 minuta.
Shtoni kripë dhe piper të zi të sapo-bluar, për shije.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment