Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni 3 lugë vaj ulliri në një enë të madhe në nxehtësi mesatare. Pasi vaji të nxehet, shtoni qepën e copëtuar, karrotën, selinon, pastën e domates dhe pak kripë. Gatuajini, duke i trazuar shpesh, derisa perimet të jenë zbutur dhe qepët të bëhen të tejdukshme, rreth 7 deri në 10 minuta.
2.Shtoni perimet e stinës, hudhrën, rigonin dhe trumzën. Gatuajeni rreth 2 minuta.
3.Hidhni në të domatet e prera në kubikë dhe lëngjet e tyre, supën dhe ujë. 4.Shtoni kripën, gjethet e dafinës dhe thekon e specit të kuq. Shtoni dhe piper të zi të sapo bluar.
5.Rregulloni nxehtësinë dhe hidheni përzierjen në një tenxhere, pastaj mbuloni pjesërisht tenxheren me kapak, duke lënë një hapësirë që avulli të dalë. Ulni nxehtësinë sipas nevojës për të mbajtur një zierje të butë.
6.Gatuajini për 15 minuta, pastaj hiqni kapakun dhe shtoni makaronat, fasulet dhe zarzavatet. Lërini të ziejnë të zbuluara për 20 minuta ose derisa makaronat të zihen al dente dhe zarzavatet të jenë të buta.
7.Hiqeni tenxheren nga nxehtësia, pastaj hiqni gjethet e dafinës. Përzieni lëngun e limonit dhe lugën e mbetur të vajit të ullirit. Provojeni për më shumë kripë dhe piper derisa t’ju pëlqejë shija.
8.Zbukuroni tasat me supë me parmixhano të integruar, nëse dëshironi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment