Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën dhe vendosni një tigan të madh.
2.Vendosni brokolin në tigan dhe shtoni pak ujë.
3.Ulni pak nxehtësinë dhe lëreni të vlojë.
4.Në një tas të madh, hidhni vezët, qumësht, kripë dhe piper.
5.Shtojini tek brokoli i gatuar, me djathin dhe ullinjtë.
6.Në një tigan hidhni pak vaj dhe shtoni mbi të përzierjen e vezëve.
7.Gatuajini për 4-6 minuta ose deri sa të bëhen gati.
8.Lëreni të qëndrojë 5 minuta, priteni në copa të vogla.
9.Sherbejini me djathë të grimcuar sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment