2 presh mesatar (vetëm pjesët e bardha), të prera hollë
2 kunguj të njomë të prerë (rreth 3 gota)
2 kavanozë speca të kuqërremtë të pjekur, të kulluar dhe të prera hollë
8 thelpinj hudhër, të prerë hollë
1½ gota oriz arborio
2 lugë çaji spec i tymosur
1½ lugë çaji kripë
4 gota supë me perime
4 zemra artichoke të konservuara
1 lugë gjelle majdanoz të freskët
Feta limoni, për servirje
Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni preshin dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh, derisa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni kungujt, speca dhe hudhër dhe gatuajini, duke e trazuar shpesh, për 2 minuta.
Shtoni orizin, specin dhe kripën dhe gatuajeni, duke e trazuar shpesh, për 1 minutë.
Shtoni supën e pulës dhe vëreni të ziejë.
Zvogëloni nxehtësinë dhe ziejeni orizin, pa e zbuluar dhe pa e trazuar, derisa lëngu të thithet dhe orizi të zbutet, rreth 20 minuta, duke shtuar deri në ½ filxhan ujë nëse është e nevojshme.
Sipër hidhni gjysmat e artichokes.
Hiqeni tiganin nga nxehtësia, mbulojeni dhe lëreni të avullojë për 10 minuta.
Butësisht përzijeni me një pirun dhe sipër hidhni majdanoz.
HAPI 1Hidhni pulën në salcën e sojës, vajin e susamit, qepën dhe xhinxherin dhe përziejeni mirë përbërjen. HAPI 2Ngrohni BBQ-në. Nëse përdorni një BBQ me qymyr, prisni që qymyri të kthehet në hi përpara se të filloni gatimin. Gatuani...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Komento