Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Hidhni ujin e mbi tërshërë në një tas të madh.
2.Shtoni sheqerin kaf, kripë dhe vaj. Vazhdoni të përzieni përbërësit deri sa uji të ftohet pak.
3.Ndërkohë, në një tas të vogël, tretni majanë në ujë të ngrohtë dhe lëreni të qëndrojë 5 minuta.
4.Shtojeni në përzierjen e tërshërës.
5.Shtoni miell deri sa të krijoni një brumë të fortë (brumi do të ngjitet).
6.Kthejeni brumin në një sipërfaqe me miell dhe gatuajeni derisa të bëhet elastik, 6-8 minuta.
7.Vendoseni në një enë të lyer me vaj, duke e kthyer nga të dyja anët.
8.Mbulojeni me qese plastik dhe lëreni të rritet në një vend të ngrohtë derisa të dyfishohet, rreth 1 orë.
9.Pasi brumi ka ardhur, kthejeni në një sipërfaqe me pak miell dhe ndajeni në 24 topa.
10.Vendosini topat e brumit në një tepsi për pjekje të cilën më herët e keni lyer me vaj dhe mbulojini me një peshqir kuzhine.
11.Lëreni mënjanë deri sa brumi të dyfishohet, rreth 30 minuta.
12.Ngroheni furrën në 180 °C.
13.Piqini 20-25 minuta ose derisa të piqen.
14.Hiqini nga furra që të ftohet.
15.Nëse dëshironi, shërbejini me gjalpë dhe mjaltë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento