Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan të thellë në zjarr mesatar, vendosni për të skuqur gjalpin.
2.Shtoni më pas bukën e ndarë në copa të vogla, duke e përzierë vazhdimisht për disa minuta.
3.Shtoni pak kripë dhe lëngun e mishit.
4.E lini në zjarr derisa buka të thithë gjithë lëngun.
5.Tani shtoni djathin e thërrmuar, hudhrat dhe nenexhikun e grirë imët.
6.Pasi i keni përzierë edhe njëherë të gjitha bashkë, e shërbeni të ngrohtë nëpër pjata duke i shtuar sipër pak gjalpë të skuqur paraprakisht.
7.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment