Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël.
2.Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit.
3.Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar.
4.Nxehni pak vaj ulliri dhe 2 lugë gjalpë në një tenxhere dhe shtoni kërpudhat dhe gatuajini, duke i trazuar herë pas here, derisa të marrin një ngjyrë të artë, 4-6 minuta.
5.Shtoni qepët dhe 2 lugë vaj në tenxhere.
6.Gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa qepa të bëhet shumë e butë dhe kafe e artë, 6-8 minuta. Shtoni hudhër, sheqer dhe rozmarinë dhe gatuajeni duke trazuar herë pas here, derisa hudhra të zbutet dhe përzierja të jetë shumë aromatike, rreth 3 minuta.
7.Shtoni pastën e domateve dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, derisa pasta të errësohet pak, rreth 2 minuta.
8.lulelakrën dhe gatuajeni, akoma duke e trazuar herë pas here, derisa lulelakra të gatuhet pak dhe të fillojë të ngjitet në fund të tenxheres, 6-8 minuta. Shtoni pak kripë, pastaj mbajeni të ngrohtë në nxehtësi të ulët.
9.Ndërkohë, gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vluar, duke i trazuar herë pas here, derisa të bëhet pothuajse al dente, rreth 1 minutë më pak se udhëzimet e paketimit.
10.përdorur një lugë me vrima, transferoni makaronat në tenxhere me salcë.
11.Shtoni 1 filxhan parmixhano ,2 lugë gjalpë dhe 1 filxhan lëng gatimi nga makaronat.
12.Rrisni nxehtësinë dhe gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa makaronat të jenë al dente dhe salca të ngjitet te makaronat, rreth 3 minuta. Hiqeni nga nxehtësia dhe përzieni majdanozin. Shijoni dhe rregulloni makaronat me krip, erëza dhe lëng limoni.
13.Ndani makaronat në pjata, sipër hidhni parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment