Sugjerojmë:

Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike

½ kg kërpudha
¼ filxhan plus 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
4 lugë gjalpë pa kripë
1 qepë të madhe
6 thelpinj hudhre, të prera hollë
1 spec jeshil
1 lugë rozmarinë e grirë hollë
⅓ filxhan paste domate me përqendrim të dyfishtë
Kripë
1 pako rigatoni
1 filxhan parmixhano të grirë hollë
3 lugë majdanoz i grirë hollë
½ limon

1.Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël.

2.Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit.

3.Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar.

4.Nxehni pak vaj ulliri dhe 2 lugë gjalpë në një tenxhere dhe shtoni kërpudhat dhe gatuajini, duke i trazuar herë pas here, derisa të marrin një ngjyrë të artë, 4-6 minuta.

5.Shtoni qepët dhe 2 lugë  vaj në tenxhere.

6.Gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa qepa të bëhet shumë e butë dhe kafe e artë, 6-8 minuta. Shtoni hudhër, sheqer dhe rozmarinë dhe gatuajeni duke trazuar herë pas here, derisa hudhra të zbutet dhe përzierja të jetë shumë aromatike, rreth 3 minuta.

7.Shtoni pastën e domateve dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, derisa pasta të errësohet pak, rreth 2 minuta.

8.lulelakrën dhe gatuajeni, akoma duke e trazuar herë pas here, derisa lulelakra të gatuhet pak dhe të fillojë të ngjitet në fund të tenxheres, 6-8 minuta. Shtoni pak kripë, pastaj mbajeni të ngrohtë në nxehtësi të ulët.

9.Ndërkohë, gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vluar, duke i trazuar herë pas here, derisa të bëhet pothuajse al dente, rreth 1 minutë më pak se udhëzimet e paketimit.

10.përdorur një lugë me vrima, transferoni makaronat në tenxhere me salcë.

11.Shtoni 1 filxhan parmixhano ,2 lugë gjalpë dhe 1 filxhan lëng gatimi nga makaronat.

12.Rrisni nxehtësinë dhe gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa makaronat të jenë al dente dhe salca të ngjitet te makaronat, rreth 3 minuta. Hiqeni nga nxehtësia dhe përzieni majdanozin. Shijoni dhe rregulloni makaronat me krip, erëza dhe lëng limoni.

13.Ndani makaronat në pjata, sipër hidhni parmixhano.

Lini një koment