Sugjerojmë:

Pasta cheeseburger, receta që duhet të mësoni sot!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
339
700 gr mish viçi të bluar
1 lugë spec i tymosur
Kripë e piper për shije
2 speca të mëdhenj të prerë në kubikë
1 qepë e ëmbël në kubikë
1 pako makarona
300-400 gr salcë marinara
1 / 3 filxhan djathë mocarela i copëtuar
3 kastraveca turshi të prera për të zbukuruar

1.Nxehni një tenxhere të madhe në nxehtësi mesatare.

2.Shtoni mishin e bluar dhe gatuajeni derisa të mos jetë më rozë, rreth 10-12 minuta.

3.Hidhni pak piper të kuq dhe marinojeni për shije.

4.Përzieni salcën marinara, specat, qepët, pastaj ulni zjarrin dhe lëreni të ziejë për 10-12 minuta.

5.Ndërkohë vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur në vlim.

6.Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketës; sapo makaronat të jenë al dente, rezervoni rreth 3/4 filxhan ujë makarona pastaj kullojeni.

7.Ndërsa tenxherja është akoma në nxehtësi, shtoni makaronat dhe ujin e rezervuar mbi salcën e viçit dhe trazojini mirë.

8.Shtoni djathë mocarela dhe lëreni të qëndrojë për rreth 2 minuta derisa djathi të shkrihet, pastaj hiqeni nga nxehtësia.

9.Shërbejeni me kastravecat turshit dhe shijojeni!

Komento