Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Zieni pastat një minutë më pak se ç’tregon koha në paketim. Kullojini, ftohini në ujë të ftohtë dhe lërini të ftohen.
2.Transferojini në një tas dhe përziejini me 2 lugë vaj në mënyrë që të mos ngjiten.
3.Prisni përgjysmë avokadon. Qërojeni, priteni tulin në kubikë dhe përziejeni me lëngun e limes në mënyrë që të mos nxihet.
4.Lani 2 domatet, pritini në thela, hiquni farat dhe pritini në kubikë.
5.Hidhuni kripë dhe shtojini tek pastat.
6.Kompletojini pastat. Hiqini rrënjët dhe pjesën jeshile qepës së njomë dhe grijeni imët.
7.Bashkoni në tas pastat, avokadon, domatet, qepën, tonin të cilin e keni kulluar dhe copëtuar si dhe një limë të qëruar dhe të prerë në feta rrethore.
8.Shërbejini. Shtojuni 2-3 lugë vaj ulliri të virgjër spërkatini me pak piper dhe rigon, disa pika tabako, përziejini dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment