Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Vëmë makaronat që të ziejnë në ujë të valuar me kripë.
2.Grijmë imët hudhrën.
3.Domatet i ndajmë katërsh.
4.Në një tigan skuqim hudhrën me pak vaj ulliri, shtojmë domatet dhe i skuqim me flakë të lartë për pak minuta.
5.Shtojmë kaperit, të cilët i kemi shpëlarë mirë me ujë për t’u hequr kripën e tepërt, si dhe ullinjtë.
6.I spërkasim me piper dhe tiganin e lëmë në zjarr për dy-tre minuta derisa aromat të përzihen.
7.Nëse ka nevojë, shtojmë pak nga uji ku po ziejnë makaronat.
8.Kullojmë makaronat e ziera, i hedhim te tigani, shtojmë djathin Philadelphia dhe i përziejmë mirë me lugë druri.
9.I shërbejmë me pak majdanoz të grirë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment