Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni pastat tuaja të preferuara për të zierë.
2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni hudhrat dhe qepën. Shtoni domatet e grira imët. Më pas specat dhe karotat e prera në copa të vogla.
3.I rregulloni me kripë, piper, spec djegës dhe pak majdanoz. Shtoni 1 gotë ujë (pse jo nga lëngu i pastave).
4.Sapo ta shihni që pastat janë bërë, i shtoni sipër tiganit dhe i përzieni mirë.
5.Në fund i shërbeni të ngrohta duke i shtuar sërish sipër majdanoz të grirë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment