Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në ujin e vluar hidhni makaronat dhe i gatuani për rreth 10 minuta, sipas udhëzimeve të pakos.
Tre minuta para se të hiqni makaronat, shtoni bizelet e ngrira në të njëjtën tenxhere dhe prisni derisa të zbuten.
Ndërkohë, vendosni angjinaret në një tas të madh sallate. Prisni anësoret dhe nxirrni tulin apo "zemrën" e tyre.
Me pas i lini të piqen në skarë për pak çaste. Në fund i përzieni bashkë me makaronat, bizelet dhe një dorë fara kërpi.
Shtoni kripë, vaj ulliri dhe në fund rukolat. Ju mbetet vetëm ta shijoni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment