Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë të kripur.
Ndizeni sobën në nxehtësi të lartë, pastaj zvogëloni nxehtësinë në temperaturë mesatare dhe ziejini patatet rreth 15 minuta.
Kullojini dhe lërini të thahen për një minutë ose dy.
Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajeni deri sa qepa të jetë zbutur dhe të jetë bërë e tejdukshme, rreth 5 minuta.
Hidhni qimnon, piper, pluhur kerri, masala garam, xhenxhefil dhe kripë dhe gatuajini për 2 minuta më shumë.
Shtoni domatet, qiqrat, bizelet dhe patatet.
Hidhuni qumështin e kokosit dhe lërini të ziejnë 10 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment