Sugjerojmë:

Patate pikante me erëza indiane, gatuhen shpejt dhe janë super të shijshme!

Ingredientët

  • 4 patate
  • 2 lugë vaj vegjetal
  • 1 qepë
  • 3 thelpinj hudhër, të grirë
  • 2 lugë çaji qimnon
  • 1 1/2 lugë çaji piper
  • 4 lugë çaji pluhur kerri
  • 4 lugë çaji garam masala (erëz indiane)
  • 1 copë rrënjë xhenxhefili të freskët
  • 2 lugë çaji kripë
  • 1 kuti domate të konservuar
  • Qiqra
  • Bizele
  • Qumësht kokosi

Udhëzimet

1

Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë të kripur.

2

Ndizeni sobën në nxehtësi të lartë, pastaj zvogëloni nxehtësinë në temperaturë mesatare dhe ziejini patatet rreth 15 minuta.

3

Kullojini dhe lërini të thahen për një minutë ose dy.

4

Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.

5

Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajeni deri sa qepa të jetë zbutur dhe të jetë bërë e tejdukshme, rreth 5 minuta.

6

Hidhni qimnon, piper, pluhur kerri, masala garam, xhenxhefil dhe kripë dhe gatuajini për 2 minuta më shumë.

7

Shtoni domatet, qiqrat, bizelet dhe patatet.

8

Hidhuni qumështin e kokosit dhe lërini të ziejnë 10 minuta.

Lini një koment