Sugjerojmë:

Pavlova: Ja si mund të bëni vetë ëmbëlsirën e famshme

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
15 persona
Kalori:
210
6 të bardha të mëdha vezësh, në temperaturën e dhomës
1 1/2 gota sheqer të grimcuar
1/2 lugë gjelle lëng limoni
1/2 lugë gjelle ekstrakt vanilje
2 lugë çaji niseshte misri
Për kremin pana:
1 1/2 gota (shumë e ftohtë) krem ëmbëlsirash
2 lugë sheqer pluhur
Për pjesën e sipërme:
4-5 gota fruta të freskëta, siç janë boronicat, mjedrat, luleshtrydhet e prera, pjeshkat e prera, kivi, etj.
15 gjethe mente të vogla, për zbukurim, opsionale

Nxehni furrën tuaj në 100 gradë C. Vendosni një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Duke përdorur një mikser rrIhni të bardhat e vezëve me shpejtësi të lartë për rreth 1 minutë derisa të formohen majat e buta. Me mikserin akoma të vendosur, shtoni gradualisht sheqer, 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë dhe rriheni 10 minuta me shpejtësi të lartë, ose derisa të formohen majat e ngurta.
Duke përdorur një shpatull hidhni lëngun e limonit dhe ekstraktin e vaniljes, pastaj niseshtenë e misrit dhe përziejeni butësisht derisa të përzihet mirë.
Formoni foletë në letër pergamene duke përdorur një majë 1M Star.
Sheshoni qendrën me një lugë për të lënë vend për mbushje.


Piqni për 1 orë e 15 minuta, më pas fikni furrën dhe pa hapur derën, lërini të rrinë në furrë derisa të ftohen plotësisht, rreth 3-4 orë. (Pjesët e jashtme do të jenë të thata dhe me një ngjyrë krem shumë të zbehtë, dhe pjesët e brendshme do të jenë akoma të buta.)
Transferoni pavlova me letër pergamene në banak për tu mbledhur.
Për të bërë kremin: rrihni kremin e ftohtë me 2 lugë sheqer pluhur në një enë të ftohtë për 2 – 3 minuta ose derisa të formohet kremi.
Pasi pavlova të ftohet plotësisht, lyejeni pak nga kremi i rrahur dhe sipër hidhni pak fruta të freskëta.
Shërbejeni dhe shijojeni brenda 3 orësh.

Komento