Sugjerojmë:

Për shije maksimale sot gatuani këto pasta me lakër brukseli!

1/4 filxhan vaj ulliri ekstra i virgjer
3 thelpinj hudhër
1/2 lugë kripë
Qepë e prerë
1 gotë kërpudha të prera
1 gotë lakër brukseli e copëtuar
1 lugë rozmarinë të copëtuar imët
1 pako makarona të gatuara
1/2 filxhan ujë i rezervuar gatimi nga makaronat
1/4 filxhan djathë Gruyère
Lëng limoni
Borzilok i freskët
Piper i zi i freskët i grirë

1.Në një tigan ngrohni vajin e ullirit dhe hudhrën në mes për 3 minuta, duke e trazuar.

2.Shtoni kripë, qepë, kërpudha dhe lakrat e Brukselit.

3.Gatuajini 5 minuta dhe shtoni rozmarinë.

4.Gatuajeni 2 – 3 minuta ose derisa të thahet.

5.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1/2 filxhan ujë gatimi.

6.Hidh makaronat, ujin e rezervuar dhe Gruyère tek perimet dhe përzijeni.

7.Garnizoni me lëng limoni, borzilok dhe piper të zi dhe shërbejini.

Lini një koment