Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1. Hidhni qepë, presh, 5 gota selino të copëtuar bashkë me 2 lugë gjalpë në një tenxhere me nxehtësi mesatare.
Gatuajini në nxehtësi mesatare për 10 minuta derisa të zbuten. Shtoni hudhrën e grirë dhe gatuajeni për një minutë më shumë.
2. Shtoni lëngun e pulës dhe gjethet e dafinës në tenxhere. Shtoni kripë dhe lëreni të ziejë për 15 minuta.
3.Ndërsa supa po zihet, përgatitni selinonë shtesë që do të shtohet më vonë në supë. Në një tigan të vogël shkrini 1 lugë gjalpë në nxehtësi mesatare. Shtoni në gjalpë 1 1/2 gota selino të prerë në kubikë.
Vëreni 1/2 filxhan të lëngut të zierë nga tenxherja e supës në tigan. Ziejini në temperaturë të ulët për 5 – 6 minuta për të zbutur selino. Lëreni menjanë.
4.Hiqeni tenxheren nga soba dhe lëreni të ftohet pak. Hidhni gjethet e dafinës.
Pasi është ftohur hidheni supën në blendër deri sa të krijiohet masa kremoze dhe kthejeni sërish në tenxhere.
5. Shtoni kremin dhe selinonë e prerë në kubikë.
6.Shijojeni për kripë dhe shtoni më shumë nëse është e nevojshme. Mund të shtoni dhe pak piper të zi dhe qepë ose majdanoz të copëtuar servirje.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment