Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Vendosni mishin e derrit në fund të tenxheres që do të gatuani.
Në një tas të vogël kombinoni përbërësit dhe përziejini mirë.
Hidhni salcën e krijuar mbi pjesën e sipërme të mishit.
Mbulojeni dhe gatuajeni në zjarr të ulët për 6-8 orë.
Kur të jetë gati mishi duhet të tërhiqet lehtësisht me pirun.
Rreth 1 orë para se ta shërbeni pastroni dhe bëni gati patatet e ëmbla.
Futini në furrë në 180 gradë deri sa të jenë zbutur.
Pasi i nxjerrim patatet nga furra i ndajmë pak në mes dhe i mbushim me mishin e derrit.
Vakti është gati për t’u shijuar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment