Sugjerojmë:

Petulla me boronicë për mëngjesin e sotëm

Miell ëmbëlsirash
3 lugë sheqer
1 lugë gjelle pluhur pjekje
1 1/2 gota qumësht i avulluar
1/4 lugë çaji kripë
1 limon
2 lugë gjelle gjalpë
Vanilje
1 vezë të madhe
1 filxhan boronica
Shurup panje

Vendosni një tavë në ngrohje mesatare.

Në një tas të mesëm, përzieni miellin, sheqerin, pluhurin e pjekjes dhe kripën dhe lëreni mënjanë.

Në një tas të veçantë, përzieni qumështin e avulluar dhe lëngun e limonit.

Lereni të pushojë për 5 minuta, pastaj shtoni vezën dhe vaniljen dhe miksojini për të kombinuar.

Derdhni përzierjen e lagësht në përbërësit e thatë.

Përzijini butësisht për të kombinuar dhe shtoni gjalpë të shkrirë.

Shtoni akoma qumësht nëse përzierja është tepër e trashë.

Shtoni boronicat.

Shkrihet pak nga gjalpi i zbutur në tigan.

Hidhni brumin me masa sa 1/4 ose 1/3 e filxhanit dhe piqni petullat në të dyja anët për disa minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë.

Shërbejeni me gjalpë dhe shurup të ngrohtë.

Lini një koment