Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Qepët e njoma lahen mirë dhe grihen hollë. Kaurdisen në një tigan deri sa të zbuten.
2.U shtoni edhe një fetë djathë të bardhë të thërrmuar, kripë, vezë, kopër ose nenexhik.
3.Përzjerja lihet të zjejë derisa të ngelet me pak lëng.
4.Në një tenxhere hidhni pak më tepër se gjysma e miellit të misrit.
5.Shtoni ujë të nxehtë, kripë, vaj ulliri dhe përgatisni një brumë të derdhur.
6.Brumi hidhet në një tavë të lyer me pak vaj.
7.Mbi të hidhni masën e qepëve të njoma dhe mbulojeni me një shtresë mielli misri (hidhet me anë të sitës apo me anë të dorës).
8.Spërkateni me qumësht ose ujë që të njomet mielli.
9.Në fund spërkateni me disa pika vaj ulliri apo gjalpë të freskët dhe futeni të piqet në furrë derisa të marrë një ngjyrë të kuqërremtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment